Майстер-клас від випускника Ігоря Євенка

10 лютого  на інтернет-платформі Google meet відбулася зустріч з студентами 4 курсу спеціальності «Музичне мистецтво» «Народні інструменти» кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв та ментором, випускником кафедри 2011 року, артистом, баяністом, викладачем по класу баяна ДМШ 2 ім.В.Барвінського (м.Івано-Франківськ), лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів, артистом, баяністом, членом національної всеукраїнської музичної спілки асоціації баяністів акордеоністів, аспірантом ПНУ ім.В.Стефаника, Ігорем Олександровичем Євенком.

В ході зустрічі було проведено майстер-клас, концертну-презентацію тайландсько-швейцарської FLY-системи баяна на тему: «Розширення виконавських можливостей сучасних електронних інструментів (на прикладі баяна-акордеона)». Випускник розповідав надзвичайно цікаві факти, що стосувалися географії його гастрольних подорожей в Україні, Єстонії, Італії, Китаї та Тайланді. Атмосфера зутрічі була наповнена неймовірними емоціями, оскільки презентація електробаяна нового покоління викликала в студенів неабияке зацікавлення. Ментор, демонструючи різноплановий репертуар, розкрив нові виконавські і технічні можливості інструмента. Ігор Олександрович ділився досвідом з колегами стосовно працевлаштування як у філармонії, в ДМШ, так і згідно контрактів за кордоном (в Китаї ).

Ментор порекомендував студентам брати участь у всіх доступних всеукраїнських так і міжнародних конкурсах та фестивалях, адже вони будуть добрим поштовхом для отримання нових цікавих проєктів як в Україні, так і закордоном.