Трансформація спеціальної освіти в сучасних умовах

27 квітня 2022 року понад 40 студентів спеціальності 016 Спеціальна освіта (016.01 Логопедія) і викладачі Кафедра професійної освіти та інноваційних технологій ПНУ ім. В. Стефаника мали нагоду взяти участь у  профорієнтаційно-мотиваційній, теплій, затишній і дуже пізнавальній зустрічі.
Модератор зустрічі Оксана Джус – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри професійної освіти та інноваційних технологій. Спікер – випускниця освітньої програми “Спеціальна освіта” спеціальності 016 Спеціальна освіта (016.01 Логопедія) Кафедра професійної освіти та інноваційних технологій ПНУ ім. В. Стефаника Оксана ТКАЧУК (Oksana Tkachuk Mikotová).
Пані Оксана працює вихователем будинку-інтернату для дітей з інтелектуальними та комбінованими порушеннями (Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře, příspěvková organizace (Milíře, Kraj Plzeňský, okres Tachov, Česká republika) (Міліре, регіон Плзень, Чеська Республіка).
Говорили про організацію і функціонування спеціальної освіти у Чеській Республіці, про особливості роботи будинку-інтернату для дітей з інтелектуальними та комбінованими порушеннями, про інклюзія, дозвілля, дбайливе ставлення до дитини, відчуття простору, особистісного зростання і високу довіру до педагога, адже він є найближчим до дитини. А ще – про волонтерство і перемогу України, небайдужість і бажання бути причетним і корисним своїй Батьківщині і тим, хто вимушено залишив рідний дім. Про співпереживання вихованцями і колегами Оксани Ткачук, про життя, яке творимо і обираємо самі.
Пишаємося випускниками нашого університету! Радіємо успіхам і надихаємося ними!
P.S. Вже завтра кафедра професійної освіти та інноваційних технологій проводить ще одну зустріч з випускницею. Буде не менш цікаво та натхненно. Приєднатися до зустрічі можна за покликанням.