Іноді правильний діалог з самим собою найкраще налаштовує на роботу. Коли голос в голові знову запропонує байдикувати, задайте собі ці чотири запитання.

З чого краще почати?
Іноді нам справді потрібно виконати величезне завдання, але ми не знаємо, з чого почати. Складність заганяє в ступор. Проте, як показують дослідження, найважче — почати. Як тільки ви проходите перші кроки, робота перестає здаватися такою поганою і заплутаною, як раніше.

Які три справи найважливіші для сьогоднішнього дня?
Дрібні доручення та інші фактори заважають зосередитися на важливих завданнях. Щоранку чітко визначайте пріоритети. Запитуйте себе, які три завдання потрібно виконати до кінця дня. Присвятіть їм перші години робочого дня. Тільки закінчивши з головним, переходьте до всього іншого.

Як спростити робочий процес?
Багато з нас вірять, що досягнути успіху можна лише наполегливою працею. Часто все так і є. Але іноді це переконання заважає знаходити прості рішення для складних проблем. Немає нічого поганого в тому, щоб полегшити важку працю, якщо це допоможе виконати роботу.

Що станеться, якщо я не зроблю це зараз?
Страх — неймовірно потужний мотиватор. Якщо м’яко спровокувати його, він не дозволить вам відкладати роботу. Запитайте себе, які неприємності можуть статися, якщо ваша бездіяльність триватиме довше. Думайте про довгострокові перспективи: зруйновану кар’єру, нестачу грошей, підірване здоров’я, проблеми в особистому житті.

З інтернет-ресурсу #rabota.ua  #Business Week