Вихідні для багатьох з нас – це час, коли можна дійсно розслабитися. Однак потім буває складно повернутися до роботи. Білл Гейтс, Річард Бренсон та інші мільярдери розповіли , як вони проводять суботу та неділю, щоб увійти в понеділок оновленими і продуктивними.

Виспіться, але не переборщіть. Тім Кук, Білл Гейтс, Джек Дорсі і Джефф Безос розповіли, що в середньому сплять по 7,3 годин на добу, щоб відчувати себе бадьоро. Однак складно дотримуватися подібного режиму тим, хто або починає роботу дуже рано, або закінчує її занадто пізно. В такому випадку у вихідні можна добрати кілька годин сну, які ви упустили протягом робочого тижня. Але не варто створювати систему, в якій в будні дні ви будете спати по 5 годин, а у вихідні по 12.

Проведіть час з близькими. Чи відчуваєте почуття провини через те, що проводите недостатньо часу з сім’єю? Вихідні – кращий момент, щоб це виправити. Спробуйте організувати дозвілля для себе і своєї родини.

Складіть план на наступний тиждень. Купіть щоденник або почніть складати розклад на майбутні тижні і місяці в календарі смартфона. Це допоможе вам грамотно розподілити свій час, відрегулювати зустрічі з друзями і колегами, а також поспостерігати за своїми звичками. Цілком можливо, ви витрачаєте частину свого часу даремно. Якщо це так, перегляньте свій підхід до планування.

Побудьте на самоті з собою. Протягом тижня нам часто доводиться спілкуватися з величезною кількістю людей. Іноді ми сваримося з близькими, з’ясовуємо стосунки – це теж дуже вимотує. За п’ять днів ми встигаємо накопичити безліч вражень і досвіду, навіть якщо нам здається, що нічого особливого не відбувалося. На вихідних виділіть час, який ви зможете провести наодинці з собою.

З інтернет-ресурсу #rabota.ua  #Business Week