Адаптація на новому місці роботи залежить не лише від правильної організації робочого процесу, але й від гармонійних відносин у колективі. Як стати своїм у будь-якому колективі?

Підготовка. Перед першим робочим днем поцікавтеся корпоративними правилами компанії, нюансами роботи – всім, що дозволить вам почуватись впевнено.

Розповідь про себе. На відміну від самопрезентації роботодавцю, розповідь про себе для колег може бути не такою формальною, проте там також треба поділитися інформацією про свій досвід, навички, досягнення. Якщо вважаєте за потрібне, додайте більше особистого.

Активність. Не пасуйте перед знайомством з колективом, не пропускайте зустрічей та не ігноруйте запрошень на каву чи обід. У неформальній обстановці налагодити відносини завжди легше.

Командність. У будь-якому колективі є традиції чи негласні правила і, якщо ви хочете стати його частиною, їх потрібно дотримуватись.

Нейтралітет. Серед колег з часом у вас з’являться і друзі, і вороги, але намагайтеся зберігати нейтралітет. Не давайте волю емоціям.

Питання, безліч питань. Найкраще зрозуміти роботу та всі процеси в компанії ви зможете, якщо не будете соромитися ставити питання. Ставте питання безпосередньому керівнику та колегам.

Бути собою. Не намагайтеся повністю підлаштуватися під колектив, будьте собою. Не потрібно ходити з колегами на футбол, якщо ніколи його не любили. Адже ви не зможете отримати задоволення від роботи та спілкування з колективом, якщо будете змушувати себе бути тим, ким насправді не є.

З інтернет-ресурсу #rabota.ua  #Business Week